divendres, 25 de novembre del 2016

José Enrique Gargallo ja és membre numerari de la Secció FIlològica de l'Institut d'Estudis Catalans

Imatge presa de l'IEC
Des dels refranys més usuals de la llengua catalana volem felicitar José Enrique Gargallo Gil, un dels coordinadors del projecte, que acaba de ser nomenat membre numerari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Això passava el 17 de noviembre, quan el Ple de l'Institut d'Estudis Catalans va acordar incorporar vuit nous membres numeraris, d'entre els quals els filòlegs José Enrique Gargallo Gil i August Bover Font.

José Enrique Gargallo Gil és professor titular de filologia romànica a la Universitat de Barcelona des del 1988. Especialista en dialectologia en els àmbits fronterers de la península Ibèrica, ha publicat obres com Guía de lingüística románica (1989), Les llengües romàniques. Tot un món lingüístic fet de romanços (1994) i Manual de lingüística románica (2007), i ha col·laborat en monografies romàniques de l’Atlas linguistique roman (Grenoble). Ha dirigit diversos projectes ministerials des del 2005; és coautor de Calendario romance de refranes, i coordinador de les obres col·lectives Paremiología romance. Los refranes meteorológicos (2010) i I proverbi meteorologici. Ai confini dell’Europa romanica (2011). Forma part del comitè de redacció de la revista Estudis Romànics. També és membre de la Sociedad Española de Lingüística, de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de la Société de Linguistique Romane.

L'enhorabona, mestre!